Kasza bulgur z ziarnami kakao i jagodami goji


W ostatnim czasie, w popularnych supermarketach pojawiło się sporo zdrowych produktów, takich jak jagody goji, spirulina, jęczmień, przeróżne kasze czy ziarna kakao. Część z was na pewno od razu zakupiła te smakołyki, a część zastanawia się do czego je wykorzystać. Połączenie produktów, które my wybrałyśmy dało niesamowity smak oraz dostarczyło nam dużo niezbędnej energii, dlatego dziś proponujemy wam kaszę bulgur z pysznymi jagodami goji i ziarnami kakao!




Składniki:


- 100 g. kaszy bulgur (lub innej, np. jaglanej)
- 100 ml mleka roślinnego
- 1 łyżka masła orzechowego
- 1 łyżka rozdrobnionych ziaren kakao
- kilka orzechów, np. pekan
- 2 łyżki jagód goji
- 50 g. borówek


Sposób przygotowania:

Kaszę gotować w wodzie, około 10 minut. Odcedzić na sicie i ponownie umieścić w garnku. Zalać mlekiem, dodać masło orzechowe, ziarna kakao, jagody goji oraz orzechy. 
Gotować kilka minut, często mieszając. Całość można dosłodzić według uznania lub dodać pokrojonego banana. Podawać ze świeżymi owocami.






Etykiety: , ,