Błyskawiczny gulasz z warzyw






Składniki:

- 3/4 l bulionu warzywnego
- 3 ziemniaki
- 1 marchew
- 1 puszka białej fasoli
- 1 puszka pomidorów pelati
- 1 duża cebula
- 3 ząbki czosnku
- 8-10 oliwek
- papryka ostra
- papryka słodka
- 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki i marchew pokroić w drobną kostkę. Gotować w bulionie warzywnym około 15 min. W tym czasie na patelni zeszklić posiekaną cebulkę, dodać do niej czosnek oraz pelati i chwilkę smażyć. Dodać do bulionu z warzywami wraz z fasolką, pokrojonymi w plasterki oliwkami i przyprawami. Wszystko razem gotować kilka minut. 

Etykiety: , ,