- 2 litry bulionu warzywnego
- 2 trawy cytrynowe
- 6 liści kafiru
- sok z 1 limonki
- 1 ostra chili
- 1 kapusta pak choi
Sposób przygotowania:
Wywar z bulionu, trawy cytrynowej, liści kafiru oraz chili gotować około 20 minut. Przecedzić aby został tylko klarowny bulion. Dodać sok z 1 limonki oraz posiekaną kapustę pak choi. Zagotować i wyłączyć.
Składniki (pierożki- ciasto):
- 1 szklanka mąki
- 60 ml gorącej wody
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
Wszystko zagnieść i bardzo cienko rozwałkować. Wykrawać szklanką koła.
Składniki (pierożki- farsz):
- 1 kostka tofu marynowanego (180 g.)
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju z pestek dyni
- 2 ząbki czosnku (rozgniecione praską)
Sposób przygotowania:
Tofu rozgnieść widelcem i połączyć z pozostałymi składnikami. Wymieszać na jednolita masę. Z tej ilości ciasta i farszu powstaną ok. 22 pierożki. Pierożki gotować około 4-5 minut od wypłynięcia. Przełożyć do miseczek i zalać gorącą zupą.