Papryka faszerowana






Składniki:

- 1 szklanka drobnego makaronu (jak ziarenka ryżu)
- 5 papryk
- 1/2 kostki sera typu feta
- 5 ząbków czosnku
- 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
- garść świeżych ziół
- pieprz (np. cytrynowy)


Sposób przygotowania: 

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Papryki oczyścić z szypuły i gniazda nasiennego. Pozostałą z wycięcia "daszków" paprykę pokroić na drobno. Dodać do przestudzonego makaronu. Dodać fetę, posiekane suszone pomidory, oliwę pozostałą w słoiku po pomidorach oraz czosnek wyciśnięty przez praskę. Doprawić do smaku pieprzem. Dołożyć garść ulubionych ziół (mięta, rukola, bazylia,...). Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni około 30 minut. 


Etykiety: ,