Zapiekanka z cannelloni





Składniki:

- opakowanie makaronu cannelloni (250 g.)
- 1 serek typu feta (270 g.)
- 1 kostka twarogu (250 g.)
- tarta mozzarella (200 g.)
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- szklanka świeżych dowolnych ziół (mięta, bazylia, tymianek)
- 2 jajka
- 200 ml śmietanki kremówki
- łyżka mąki pszennej
- papryka ostra
- pieprz
- 12 czarnych oliwek

Sposób przygotowania:

Cannelloni włożyć na 2 min. do wrzącej wody aby zmiękły. Każdą rurkę podzielić na dwie części. Fetę, twaróg, posiekaną cebulkę, czosnek, paprykę czerwoną, oliwki oraz zioła połączyć w jedną masę. Doprawić pieprzem i ostrą papryką. Masą wypełnić rurki makaronu. Ustawiać pionowo w niewielkiej blaszce. Jajka rozmącić ze śmietanką, mąką i mozzarellą. Polać całość zapiekanki makaronowej. Piec około 45 min. w temperaturze 180*C, używając funkcji termoobieg. Na ostatnie 6-8 minut zapiekać od góry, używając funkcji grillowania. 


Etykiety: ,