Strony

niedziela, 28 września 2014

Jesienne curry z dynią



                                   

Składniki:

- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 kg. dyni
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- duża cebula
- 2 strąki papryki chili
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka curry indyjskiego w proszku
- puszka mleka kokosowego (200 ml)
- 1 łyżka kurkumy
- olej do smażenia
- sól

Sposób przygotowania:

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Posiekać cebulę i czosnek i podsmażyć
w garnku z grubym dnem. Dodać dynię, pokrojoną w dużą kostkę cukinię oraz szklankę bulionu. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 15-20 minut. Dodać paprykę, mleko kokosowe oraz przyprawy. Dusić jeszcze około 10-15 minut do pożądanej miękkości. Doprawić solą. Podawać z ryżem.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz