Brzoskwinie zapiekane z kaszą kuskus





Składniki:


- 125 g. kaszy kuskus
- 1 serek homogenizowany o smaku waniliowym (ok.180 g)
- 2 dojrzałe brzoskwinie
- 100 ml śmietanki słodkiej
- łyżka brązowego cukru
- 40 g. migdałów w płatkach


Sposób przygotowania:

Kaszę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać z serkiem homogenizowanym. Brzoskwinie podzielić na ćwiartki. Kaszę umieścić w naczyniu żaroodpornym. "Wcisnąć" w kaszę delikatnie ćwiartki brzoskwiń, polać śmietanką, posypać cukrem i migdałami w płatkach. Nagrzać piekarnik i zapiekać deser ok. 25 minut (ostatnie 15 minut zapiekać od góry). Podawać z listkami świeżej mięty. 

Etykiety: ,